Jospa taas vähän päivittäisi kuulumisia Ypäjän suunnalta..

Wappuhan muutti helmikuun alussa maneesitallille Rantasen Jukalle asustelemaan. Tamma on viihtynyt erinomaisesti Jukalla. Tallilla tapahtuu melkeinpä koko ajan ja Wappu oikein tyytyväisenä seurailee siellä tapahtumia. Ruokailun suhteen se on nyt keksinyt kaikenlaisia kivoja juttuja, mm. kauroja ei voi syödä muuten kuin veden sekaan laitettuna.

Ratsastus-jutuista on tullut tammalle ihan henki ja elämä. Kuski kertoikin, että tamma on todella kiukkuinen, jos hänen sijastaan kuski lähteekin töihin toisen hevosen kanssa. Korvat niskassa polkee jalkaa ja on sitä mieltä, että tänne ja heti! :D Ainakin on asenne kohdallaan!

Hirveästi tässä parissa kuukaudessa on kopu eteenpäin mennyt, oikein tyytyväinen voi omistaja siis olla. Tällä hetkellä opiskeleevat pohkeenväistöjä.. Ensimmäiset kisakoitoksetkin on jo käyty kuskin kanssa tekemässä Hevosopiston keskiviikkokisoissa. Ensimmäisellä kerralla tamma kävi vaan tutustumassa paikkoihin ennen kisoja. Hyppäsi kyllä radan, mutta kisojen ulkopuolella. Hyvä näin, oli nimittäin hieman ihmettelemistä siinä ihmismäärässä, mikä maneesissa pyöri! Ja peileistäkin piti itseään tirkistellä, niin jäi vähän hyppääminen toissijaikseksi hommaksi. Loppujen lopuksi, kun oli riittävästi tiirailtu itseä ja yleisöä, tamma kuitenkin hyppäsi radan oikein hienosti ilman ongelmia :)

Menneen viikon keskiviikkona parivaljakko osallistui samaisiin keskiviikkokisoihin 80cm tyyliluokkaan. Verkassa tamma oli ihan kauhuissaan sinne tänne suihkivista poneista ja ensimmäisellä hypyllä olikin neiti laukannut esteestä ohi, noussut takajaloilleen ja hitaasti edelleen takajaloillaan kääntynyt ympäri. Sen jälkeen olikin sujunut jo paremmin, mutta huohottavat hevoset oli edelleen kauhistus. Radalle mentäessä se oli huokassut helpoituksesta, kun siellä sai olla Yksin! Lopputulos oli kuitenkin erinomainen, sijoitus oli nimittäin 2. ja lähtijöitä luokassa taisi olla 37 pintaan.

Nyt sitten olisikin tarkoitus katsella vähän Noviisisarjan kisakalenteria kevään ja kesän osalta. 21.5 olisi ainakin Riihimäellä kisat. Mutta sitä ennen kuski meinasi vielä lähteä ponin ja traikun kanssa käymään jossakin pikkukisoissa jossain lähistöllä testaamassa käyttäytymistä.

Eiliseltä päivältä olisi videotakin tarjolla galleriassa -> kansio 2009 - 04

1240138527_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

helmikuu 2009 @ Ypäjä