Jospa sitten kirjoittelisi kuulumiset Lattareista, joihin siis Vappu aka Waappu aka Möhkis osallistui. Lattarit pidettiin Ypäjällä 11.-13.9.2009 ja perjantaina oli myös Kyvyt Esiin -finaalit, joihin osallistui Möhkiksen pikkusisko Celtas Quianna. Lattareihin puolestaan osallistui Möhkiksen lisäksi kaksi muutakin Celtas-hevosta: Möhkiksen isosisko Celtas Quela ('05, varsonut) sekä Celtas Quitiara.

Perjantaina oli ensin vuorossa eläinlääkärin tarkastus, joka meni varsin mukavasti Möhkiksen osalta. Eläinlääkäri ei missään vaiheessa katsonut tamman suuhun, joten purenta säilyi salaisuutena koko viikonlopun osalta :D Tarkastuksen pisteet oli KA 9. Nämä pisteet eivät vaikuttaneet loppupisteisiin. Seuraavaksi perjantaina oli vuorossa rakennearvostelu. Siitä Möhkikselle tuli pisteet 36p (8-7-7-7-7) ja seuraava arvostelu:

  • Tyyppi: Ryhdikäs - 8
  • Pää, kaula, runko: lyhyt niska, lyhyt säkä, pitkä pysty lapa, hyvä syvyys rungossa. Lihaksikas takaosa. - 7
  • Jalat ja liikkeiden säännöllisyys: jaloissa riittävä luusto, lyhyet vuohiset, oej hajavarpainen. - 7
  • Liikkeiden mekaniikka käynnissä: matkaavoittava, saisi olla tahdikkaampi. - 7
  • Liikkeiden mekaniikka ravissa: tahdikas lyhyt ravi. - 7

Lauantaina oli vuorossa estekoe, jossa tuomareina oli Carl-Harry Frey sekä Kari Nevala. Verkassa Möhkis pisti aika ranttaliksi ja esitti erittäin hienoa rodeota. Kaikeksi onneksi kuski pysyi kuin pysyikin kyydissä. Allekirjoittanut olisi pudonnut niissä loikissa moneen kertaan.. Aika näppärästi neiti saa ruhonsa liikkeelle ja aikamoisiin temppuihin se kykenee..

Hallissa se sitten käyttäytyi varsin mallikkaasti, mutta taisipa vähän väsähtää tuon hillumisen jälkeen. Ensin hypättiin pieni 3 esteen rata, jota ensimmäisen kierroksen jälkeen nostettiin ja hypättiin uudelleen. Estekorkeus oli niin minimaalinen, ettei Möhkis kauheasti niitä vaivautunut hyppäämään, kunhan laukkasi yli. Tämän jälkeen siirryttiin sarjalle, josta b-osaa korotettiin. Loppujen lopuksi sarjan b-osana ollut okseri nousi 130cm ja Möhkis hyppäsi ongelmitta yli. 120cm se ensin kolautti ja toisella kerralla pudotti, mutta noston jälkeen 130cm meni hipaisematta yli.

Estekokeesta pisteitä tuli 37,8 eli keskiarvona 7,56p. Sanallinen arvostelu:

  • Rohkeus ja kyky: on rohkea, yhteistyöhaluinen ja melko kyvykäs - 7,8
  • Varovaisuus: vaikuttaa melko varovaiselta - 7,0
  • Hyppytekniikka: saisi käyttää enemmän selkää, avaa kuitenkin takaa kohtalaisen hyvin. ponnistus ajoittain hieman hidas. - 7,5
  • Ratsastettavuus: vaikuttaa miellyttävältä ratsastaa - 7,8
  • Laukka: puhdasta, mutta vielä etupainoista ja pitkää, saisi olla elastisempaa - 7,7

 

Sunnuntaina oli vuorossa estekoe ja tuomareina edelleen Carli ja Kari. Tällä kertaa tamma ei esittänyt mitään omia kuvioitaan, vaan oli aikasta väsyneen oloinen. Verkka jäi varsin lyhyeksi, mikä oli itseasiassa ihan hyväkin juttu. Itse rata meni varsin mukavasti ja tasaisesti. Neiti suostui vähän jopa esittämäänkin ja tämä palkittiin päivän 4. parhailla pisteillä! Tuomareilta vielä erityismaininnan ja -kiitoksen sai kuski esittämisestään :) Möhkiksen pisteet sunnuntaina oli 31,5 eli KA 7,88p. Tässä vielä sanallinen arvostelu:

  • Rohkeus ja varovaisuus: hevonen on rohkea, yhteistyöhaluinen ja varovainen - 8,0
  • Kyky: hevonen vaikuttaa melko kyvykkäältä - 7,8
  • Hyppytekniikka: ponnistus ajoittain hieman hidas. avaa hyvin takaa. säkä saisi nousta enemmän - 7,7
  • Ratsastettavuus: hevonen on hyvin ratsastajan avuilla. hevonen oli hyvin esitetty - 8,0


Lopputuloksissa Vapun sijoitus oli 9./31 pisteiden keskiarvolla 7,55. Täytyy olla erittäin tyytyväinen viikonloppuun, tamman käyttäytymiseen paria poikkeusta lukuunottamatta ja erityisesti kuskin esittämiseen ja taitoihin! Ainoa mikä hieman harmittaa pistelaskuissa on rakenteen yllättävänkin suuri vaikutus lopputuloksiin. Jos katsotaan tulosluetteloa ylöspäin, oli Vapulla molemmilta päiviltä paremmat hyppypisteet kuin sijoilla 6-8 olleilla hevosilla. Nämä taasen olivat saaneet rakenteesta 2p enemmän mitä Möhkis ja näillä nousivat sen edelle. Mutta näillä mennään..

Kisakausi on nyt tältä vuodelta loppu ja neiti pääsi toviksi lepäilemään. Saa nähdä mitä syksy ja ensi talvi tuo tullessaan...

Ai niin! Tamman sijoitus toi sille paikan Oripäiville 2010 Laatuarvostelun 'finaaliin'. Siellä kuulema olisi tarkoitus hypätä rata, josta nämä 10 parasta saavat taas sanallisen arvostelun ja pistetään paremmuus järjestykseen uudelleen.